fbpx

Sharing is Caring

  • Home
  • /
  • DESERT
  • /
  • PANCAKES PUFOASE CU AFINE, FARA GLUTEN

PANCAKES PUFOASE CU AFINE, FARA GLUTEN

CLATITE! Daca nu iti starnesc curiozitatea cu acest titlu, nu te mai prind cu nimic! Acesta este micul dejun preferat de mine pentru weekend – iar faptul ca sunt fara gluten, si cu aport proteic, ce mai.. e clar ca urmeaza o dimineata de weekend relaxanta. Alaturi de un green juice sau cafeaua preferata, merg de minune! Unde mai pui ca si copiii le adora!

Daca nu esti mare fan al afinelor sau cauti si mai multa varietate, poti inlocui afinele cu orice fructe de care sa te bucuri. Eu am incercat, de asemenea, capsuni, zmeura si mure si toate sunt la fel de delicioase si hranitoare. Sper sa iti placa aceasta reteta!

Si, daca iti mai spun si ca e o reteta simpla de tot, indiferent in ce moment alegi sa o prepari, cred ca am zis tot. O putem include in arsenalul de retete pentru un mic dejun rapid.

Sa savuram!


Timp pregatire: 15 min. / Timp preparare: 10 min

O reteta simpla de Pancakes pufoase, fara gluten, cu aport proteic, facuta din ingrediente sanatoase, cu afine bogate in antioxidanti si acoperite cu sirop de artar delicios. Poate fi preparata si vegan friendly, inlocuind oul cu un mix de apa si seminte de chia/seminte de in.


INGREDIENTE:

  • 1 cana faina de hrisca
  • 1 cana faina de cocos
  • 1 lingura plina seminte de in macinate
  • 1 lingurita drojdie uscata (eu am ales una fara gluten)
  • 1 linurita bicaronat de sodiu sau praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 baton de vanilie
  • 2 oua (pentru varianta vegana, inlocuiesti ouale cu amestec hidtratat apa+2 linuri seminte de chia sa de in)
  • 1 cana lapte de migdale
  • 3 linguri sirop de artar
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 cana afine
  • ulei de cocos (in tigaia unde pregatesti clatitele)

1. Intr-un castron mare, combina faina de hrisca si cocos, semintele de in macinate, pudra de copt, drojdia, scortisoa- ra si batonul de vanilie. Intr-un castron mare separat, combina ouale, laptele de migdale si siropul de artar. Se toarna amestecul umed peste ingredientele uscate si se amesteca pentru a se omogeniza. Se amesteca sucul de lamaie si se lasa aluatul sa stea timp de 10-20 minute pentru a permite lichidului sa se absoarba.

2. Mixeaza in blender compozitia cu jumatate din afine.

3. Unge o tigaie ceramica cu suficienta cantitate de ulei de cocos pentru a acoperi partea inferioara a tigaii si încalzes- te-o la foc mediu. Se toarna 1/3 ceasca de aluat pe tigaie si se lasa timp de aproximativ 2 minute sau pana cand bule- le se elibereaza pe partea superioara. Rastoarna si gateste încă 2 minute.

4. Toarna deasupra sirop de artar si afine si Voila. Gata de servit!

* Pot fi tinute in recipient de sticla in frigider pana la 5-7 zile.



Leave a Reply